Prima oară în Deltă. Mai vreau!:)

3 Comments

Am fost in Deltă, în sfârșit! În 30 de ani nu am reușit să ajung, nu știu ce a fost în capul meu, dar parcă nu se legau lucrurile în niciun fel. Mai auzeam și de la prieteni povești despre cât de frumos e, și îmi venea să mă zgârii pe ochi. Nici invidioasă nu eram!:)

Anul ăsta am făcut gașcă frumoasă și ne-am pornit. Am făcut vreo 3 ore și un pic până în Sarichioi, o comună pe malul lacului Razim, unde un prieten a renovat o casă veche, veche de tot, și a transformat-o într-o bijuterie.

După ce am căscat gura la frumusețea din curte și din împrejurimi, ne-am îndreptat atenția către ce ne interesează pe noi cel mai mult când mergem în locuri noi: meniul:)))))

Așa am descoperit că toată săptămâna păpăm pește. Eu îmi doream de mult așa festin, iar acasă e greu de organizat. Nu vă puteți imagina ce de icre bune, ce pește afumat, ce de pește în toate felurile am mâncat.

După aia…felul în care m-am odihnit…mamă, mamă! Blană am dormit! Nu știu dacă aerul, peștele sau apa au avut vreun aport, dar seara nici nu apucam să deschid ușa camerei, adormeam din pragul ușii. Și eu, și fii-mea, și soțu’. Deci nu se poate să fi fost doar o coincidență.

Deși sunt foarte multe variante de excursii și activități în zonă, noi am reușit să ne mobilizăm doar într-o singură zi, pentru că în rest am lenevit.

Am mers cu mașina vreo 20 de minute până la Jurilovca, iar de acolo, cu bărcuța, pe Razim, încă pe atât, până la Gura Portiței.

 

Una peste alta, au fost niște zile suuuper relaxante și am de gând să revin, pentru că am auzit că toamna în Deltă e minunăție, iar atunci am de gând să explorez mult mai mult.

Așadar, dacă ați mai fost și ați testat locuri în care credeți că trebuie să ajungi măcar o dată în viață, spuneți-mi și mie, ca să fac planul de bătaie.

3 Comments
 • Ana

  Reply

  Domeniul Egreta! Arunca o privire pe site ul lor. Eden!

 • Mihai Chetreanu

  Reply

  Irina, încearcă și pensiunea de la Gura-Dinam. Am fost anul trecut și crede-mă, e super frumos 🙂

 • Mihai Chetreanu

  Reply

  *”Gura-Diham” , nu “Dinam”. Scuze :)))

Leave a Comment