Pariul meu cu Fodor: Masa de CRĂCIUN

0 Comment

Dacă mamei mele îi dădeai, la vârsta pe care o am eu acum, un pui pe mână, îți scotea din el trei feluri de mâncare cel puțin: un ostropel din ciocănele, o supă din spinare și aripi, două pulpe la cuptor, gheare flambate și perișoare din carnea de pe gât și mama ei de treabă, că greu mi se mai pare în bucătărie!

Gafe în bucătărie

Lui Fodor i-am gătit o perioadă bună cele mai dezastruoase cine din viața lui. Am dat greș până și cu o salată. Am vrut să improvizez și, pentru că nu aveam brânză, am pus niște cașcaval la o grecească. A mâncat Fodor cu noduri, m-a lăudat, că na, ce naiba poți să zici când gagică-ta are 19 ani. Are ea sigur alte calități.

După zece ani de relație, în schimb, te cam saturi de răbdări flambate și îți vine să o strângi de gât.

Astăzi, dacă i-aș găti la fel, mi-ar spune că vreau să îl omor ca să rămân cu averea.(așa-i când nu semnezi contract prenupțial, stai stresat toată viața)

De asta, ca să fie sigur că nu îl otrăvesc, de cele mai multe ori gătește el.

Mă înverzesc de invidie când văd oameni care deschid pur și simplu frigiderul și gătesc cu primele trei ingrediente care le pică în brațe, un preparat de le lingi pe degete. În categoria asta intră și Fodor, de zici că s-a născut chef, nu alta. Eu, în schimb, dacă nu merg cu rețeta și cu lista de ingrediente la piață, n-am făcut nicio treabă.

Planuri pentru anul ăsta

Și ce-aș mai vrea să impresionez și eu familionul de Sărbători cu un preparat din ăla aburind pe masa de Crăciun…

În schimb, îmi place să pap de zici că m-am născut direct pe blatul din bucătărie. Sunt curioasă până la Dumnezeu și înapoi de gusturi, arome și condimente, încât nu mă dau în lături de la a testa lucruri noi. Am ajuns, la un moment dat, să pap lăcuste și niște cotlet de crocodil de atâta curiozitate. Dar să lăsăm extravaganțele.

Recunosc, pe mine m-au salvat tutorialele video din online. Mă și ajută faptul că sunt disciplinată și nu mă abat de la pașii prezentați în rețetă, așa că reușesc, de ceva vreme, să nimeresc preparate chiar decente.

Încercarea moarte n-are!

De Crăciunul acesta, în schimb, chiar vreau să fac o figură frumoasă, și am găsit deja soluția.

Am gătit două rețete de la Kamis România: supa-cremă de conopidă și chipsurile de rădăcinoase. Au ieșit ca la carte și aproape că fii-mea m-a pus pe podiumul culinar lângă ta-su, ceea ce nu e puțin lucru.

De fapt, oricât aș vrea eu să mă dau de rotundă, asta vreau să primesc: privirea aia mulțumită că a gătit mami ceva senzațional, un soț care se reîndrăgostește de această nouă abilitate a mea, o mamă mândră de fii-sa și o mamă-soacră topită după nora ei.

Acum vreau să duc totul la următorul nivel: fac un roast de porc cu reducție de vin fiert, cartofi și morcovi rumeniți. Nu că mi-ar fi venit mie ideea, ci tot de pe pagina Kamis vine inspirația:

roast-porc-kamis

Arată senzațional, este? M-a atras la ei faptul că au condimente foarte atent selectate și sunt convinsă că dacă vă uitați și voi în sertărașul magic din bucătărie le veți regăsi cu siguranță. Vă las aici reţeta video şi poate, mai târziu, ne duelăm în rezultate. 🙂

Vă invit la CONCURS!

În altă ordine de idei, dau drumul și la un concurs pe facebook, cu această ocazie, prin care sper să vă încurajez să gătiți mai bun, mai mult, mai des.

Ca să vă înscrieți, dați like paginii Kamis de pe facebook și lăsați un comentariu la postarea mea (tot de pe facebook) cu o altă rețetă în care am putea folosi condimentele pentru vin fiert, anasonul şi scorţişoara. Poate mai încerc și eu ceva nou.:)

Premiul constă într-un coș cu produse Kamis, și ține până pe 27 decembrie. Atenție, concursul se desfășoară pe pagina mea de Facebook!

Câștigătorul îl trag la sorți și îl anunț prin update la postare. Succes și sărbători savuroase să aveți!

PS:
Vedeți şi alte retete delicioase şi uşor de făcut la prietenele mele:
Miruna Ioani – pui cu spanac, roșii uscate și sos de curcuma
Ana Maria Mitruș – supă de conopidă cu topping crocant
Fashion Moms – chipsuri de rădăcinoase cu sos de avocado
Andressa – pulpă de rață pe varză roșie

0 Comments

Leave a Comment