Cum am ales să plecăm în vacanță în Egipt

2 Comments

Primul pas: se întoarce soțu’ de peste mări și țări, obosit și vai de el și, după două luni la 40 de grade, își dorește doar să vadă zăpadă de 1 metru în curte și el să bea un vin fiert la foc.

Al doilea pas: dă acasă peste nevastă-sa, care stă prost cu circulația periferică și visează la o vacanță la cald de când s-a terminat vara.

Pasul trei: negocierea. Am picat de comun acord să căutăm o destinație de vacanță cât mai aproape și să nu fie nevoie să stăm iar cu orele în avion sau prin aeroporturi, DAAR să aibă soare, mare, tot tacâmul.

Când agenția ne-a spus că au charter spre Egipt și în numai trei ore ne aruncăm prosopelul pe plajă, am chiuit de fericire.

Noi am rezervat vacanța prin Cocktail Holidays, unde am lucrat cu două surori super drăguțe, care au făcut totul pentru noi, mai puțin bagajul.

Pe acesta din urmă l-am făcut eu, în mare secret, pentru că voiam să îi facem o surpriză Dianei și ar fi intrat la bănuieli dacă îi spuneam că mergem la ski și vedea că mami și-a luat drept echipament, trei costume de baie.

Am continuat surpriza în ziua în care am plecat spre aeroport. Am păcălit cel mai mic membru al familiei că plecăm la Craiova, la ski, cu trenul( nu ne judecați, atâta inspirație am avut)

Am ajuns la poarta de plecare, am schimbat un pic povestea, am urcat copilul debusolat în avion și am aterizat la 22 de grade celsius, în Sharm el Sheikh. Bucurie maximă!

Ne-am cazat la Rixos Seagate, în regim de ultra all inclusive, ca să le avem pe toate la îndemână.

Nu că-s vreo agitată de fel, dar a doua zi după ce am ajuns la hotel, băteam din picior ca Bocănilă: “ Ce activități facem?”

La hotel aveam un ponton lung de vreo 800 de metri, care mergea direct spre bariera de corali. După o plimbare aparent banală, când ne-am aruncat ochii în apă și am văzut minunățiile alea de pești colorați, ne-am dat seama că trebuie să facem o excursie în care să vedem adâncurile mării în toată splendoarea lor.

Ca să mergem la sigur, am luat vreo două excursii din pliantul oferit tot de agenție. Așa, nu ne-am mai complicat cu negocieri la fața locului s.a.m.d

A doua zi, am luat un submarin, cum le place lor să spună, care este de fapt, o bărcuță din acelea cu fundul din sticla, care să îți permită să vezi tot traseul de sub apă. Sub marea lor se află o lume ca în Avatar. Este absolut spectaculos. Am primit și un catalog cu peștii și coralii pe care am fi putut să îi vedem și numele lor, ca să îi identificăm mai bine. Excursia a durat cam o oră și jumătate, dar am fi putut sta și trei lipiți de geamurile alea, fascinați de ce a creat natura. Copilul nostru scotea niște sunete de uimire care sigur traduse ar fi însemnat ceva în limba delfinilor. Așadar, după ce am chițăit de bucurie tot drumul, ne-am declarat fascinați și mulțumiți.

După aceea, pe la jumătatea săptămânii, am hotărât să testam și ceva adrenalină, așa că am luat un safari în deșert, care conținea un traseu cu buggy, plimbări cu camila și relaxare la un ceai facut de beduini.

Buggy-urile sunt automate, deci foarte ușor de condus, te joci cu ele ca în parcul de distracții. Plimbarea cu cămila a fost apogeul pentru Diana, care în ultima vreme a făcut o obsesie pentru alpace, cămile și lame. Vis împlinit!:)

În rest, seara, am vizitat orașul, am admirat moscheea, am negociat cu vânzătorii pentru diferite suveniruri(mai mult Fodor, că eu nu sunt bună la așa ceva), ne-am relaxat în resort și am luat la testat restaurantele din complex unde am mâncat tot felul de bunătăți.

În timpul zilei se poate face plajă, între  11:00-15:00, după aceea ai nevoie de hanorac sau gecuță ca să continui distracția. Vremea e ca la noi primavara, de fapt. Ziua sunt 21-22 de grade, noaptea, temperatura scade și până la 14.

Dacă ajungeți în Sharm, trebuie neapărat să beți o cafea la Farsha. Locul e desprins din poveștile Seherazadei. Ideal e să vă duceți acolo seara, când se aprind luminile ca să vă bucurați cu adevărat de experiență.

Bun, în altă ordine de idei, foarte multă lume m-a întrebat cât de sigur e. Eu pot să vă spun că fetele de la agenție au venit în aceeași vacanță cu noi, iar asta m-a convins de siguranța stațiunii. În plus, am citit multe recenzii de la românii care își fac vacanțe pe acolo de ani de zile și mi-am dat seama că, dacă nu te aventurezi în anumite locuri, totul e bine.

Nu mai spun că, în Sharm El Sheikh poliția face controale constant, așa că nu m-am simțit deloc în pericol.

Ce să mai, concluzia e simplă: ne-am întors acasă cu bateriile încărcate și cu amintiri colorate:)

Voi ce locuri la cald mai pe aproape recomandați? Nu de alta, dar vine acum 24 ianuarie și am auzit că se lasă cu liber și weekend prelungit:)

PS: Las câteva poze aici, ca să ilustrez ce v-am povestit mai sus:)

 

 

2 Comments
 • Gabi

  Reply

  Am fost in Tunisia si recomand din tot sufletul statiunea Hammamet , oameni senzationali, targuiala, bumbac 100%, apa super frumoasa

 • Gabi

  Reply

  Daca nu ati fost va recomand insula Corfu din Grecia
  Apa e senzationala, zici ca intri intr-un film, localnicii super frumosi…

Leave a Comment