#STAYCONNECTED? STAU CONNECTED! :)

2 Comments

Primul laptop din viața mea l-am primit când am plecat la facultate, la București. Nu știu dacă vă puteți imagina ce fericire și mândrie erau pe capul meu. Cum plecam eu din cămin cu device-ul la subțioară, ca și cum acuș mă legam la serverele de la Nasa, să le dau sateliții peste cap.

De abia aici vine partea interesantă: primul meu laptop a fost și primul laptop al lui Fodor.  Da, da, eu i-am băgat tehnologia în casă, atunci când ne-am mutat împreună, că el era atehnic și nici adresă de mail nu avea. Acum are, dar nu o știe. 🤣

Mă rog, ideea e că a reușit să îmi strice bijuteria în doar câteva săptămâni, pentru că tot dădea click pe reclamele care îl anunțau că e al 999999-lea utilizator, și a câștigat un rahat pe băț.

Nu vă spun ce bucuros a fost când a fost anunțat pe mail că e fericitul moștenitor al unei mine de aur din Africa – și acolo a dat cu click-ul în ei de le-au mers fulgii.

După aia, îi tot apăreau în colțul paginii, domnișoare neajutorate care îi scriau lui și numai lui. Al naibii internetul ăsta și ispitele lui! Le-a răspuns și lor. Le-a zis că are iubită și nu răspunde la provocări. Băiat bun, ce să zic?

Laptopul meu gâfâia obosit, se tot închidea și deschidea, până când nu s-a mai deschis deloc.

Al doilea laptop l-a cumpărat el și a devenit laptopul familiei. Am rupt filmele în două seri la rând și cred că tot prin perioada aia i-am făcut și facebook atehnicului.

În anul următor, mi-a făcut cadou prima tabletă. Gata, eram organizați, fiecare avea device-ul lui.

Între timp, pe Fodor nu l-a mai dat curiozitatea afară din casă, ne-am căsătorit chiar dacă nu era posesor de cocoșei de aur în Johannesburg, eu am început să folosesc tehnologia mai mult pentru muncă și mai puțin în scop recreațional.

Astăzi, îmi dau seama ca Fodor a fost la un pas de sihăstrie dacă nu îi aduceam eu tehnologia în casă, și probabil stătea încă la coadă la Poștă pentru diverse plăți și ar fi făcut conferință doar cu vecinii, când se auzea cuplajul pe telefonul fix. Ar fi socializat numai live, la un pahar de vin… aaaa, stai, asta nu s-a schimbat prea mult.🤣

Nici nu vreau să știu ce ar fi fost în perioada asta de carantină dacă nu am fi avut laptop și tabletă în casă, pe care am făcut zeci de tele-șprițuri cu prietenii sau am urmărit filme și seriale pe care le pusesem de mult în stand by. Tot cu ele, am reușit să lucrez în continuare și am stat la taclale cu prietenii de pe Facebook și Instagram.

Nu mai spun că i-am gătit lui Fodor după niște rețete găsite pe internet de i-a venit să mă mai ceară o dată de soție.

O singură problemă avem… și laptopul de acum a început să dea semne de oboseală. E bătrânel, săracu’, îl înțeleg. Așa că m-am pus pe căutat din timp, ca să nu crape când îmi e lumea mai dragă, mai ales că s-a anunțat că vom mai sta în casă o perioadă bună. 🙄

Pe scurt, am nevoie de un laptop pe care să îmi instalez uneltele de scris, de editare foto și video, să vedem filme, să folosesc email, Facebook, Instagram, să mă țină bateria, să fie ușor, să aibă ecran mărișor…

În această situație, cei de la HUAWEI au venit cu niște soluții care arată foooarte bine. Recunosc că până acum, când spuneam HUAWEI, mă gândeam mai mult la telefoane care fac poze instagramabile, mai ales că mi s-au lăudat niște prieteni cu achizițiile lor și am văzut pe acolo niște portrete de m-au lăsat mască și verde-brotăcel de invidie.

Ei bine, acum am aflat că, de fapt, au o gamă bogată de laptopuri, tablete și ceasuri, dar și alte produse, cum ar fi smartphone-uri sau căști. Ca să stea lumea conectată. Și nu doar la tehnologie, ci și la familie, la prieteni...

Ideea e că am reușit atât eu, cât și Diana, ne împrietenim rapid rapid cu tableta Huawei MatePad Pro și laptop-ul Huawei MateBook D14. Este subțirel și ușor, iar ecranul este mare, de 15,6 inch și certificat ‘TÜV Rheinland’ -adică reduce semnificativ lumina albastră pentru a asigura sănătatea ochilor pe termen lung.

Mi-a plăcut mult camera, pentru că este integrată în tastatură. O apeși și se ridică doar când ai nevoie de ea. O lași din nou in jos pentru a preveni potențialul acces la distanță și încălcarea securității. Deci fără plasturi lipiți pe webcam.😋

Butonul ON/OFF are cititor de amprentă. Cool!

Bateria duce bine de tot, chiar dacă ai o zi plină de activități pe laptop. Și ce mai este cool la el?

Funcția Huawei Share, recunosc, m-a dat pe spate. Pot să transform telefonul și laptopul într-un singur device. Și o pot face super rapid, de zici că sunt WonderWoman.

Huawei Share Multi-screen Collaboration îmi salvează mult timp pentru o grămadă de chestii pe care le am de făcut, pentru că e ca o punte între telefon și laptop și se activează rapid și simplu, doar prin atingerea telefonului de laptop.

Tableta, pe de altă parte, este și ea disponibilă în România începând cu 1 mai. Diana a fost super-entuziasmată să facă ședințele de homeschooling de pe ea, să deseneze și să se joace.

Oricum, tableta asta este ideală pentru Home office, pentru artiști (pictori, designeri, arhitecți), pentru cei care lucrează sau învață de acasă și vine la pachet cu tastatură și stylusmai exact, pix din acela cu ajutorul căruia poți să scrii, să desenezi, să faci calcule, exact ca pe o coală de hârtie. Mi-nu-nat!

Dacă vreți extra-detalii, găsiți aici https://consumer.huawei.com/en/tablets/matepad-pro/.

Recunosc că eu m-am bucurat ca un copil de device-urile astea, și sunt foarte încântată de ce am văzut că știu să facă.

Sunt curioasă, ce rol ocupă tehnologia în familiile voastre și cum vă ajută în perioada aceasta?

2 Comments
 • Ștefania

  Reply

  La mulți ani, Irina! ❤️
  Eu am telefon de la Huawei și sunt foarte încântată. Inițial nu voiam să-l iau, dar după am zis să încerc, deja îl am de un an și funcționează ca nou.
  Fără tehnologie cred că o duceam tare greu în perioada asta, chiar ne-a ajutat mult…

 • Ana

  Reply

  Ador articolele tale! Și mereu verific pe instragam să văd dacă ai mai scris ceva pe blog. Off… genial conținut! Succes pe mai departe! *îmbrățișari

Leave a Comment