Cum o să fac pătrățele pe abdomen în timp record. La mine în sufragerie.

2 Comments

Ca să nu vă schimbați părerea despre mine, aș vrea să spun încă de la început că dacă aș trăi în dimensiuni paralele, într-una din ele mi-aș petrece viața doar mâncând. Aș începe dimineața cu o gustare ușoară, de exemplu o salată…de boeuf. După aia, pe la 11:00, aș face un platouaș light cu amandine, la prânz, un bufet format din cel puțin 5 bucătării internaționale, la 15:00 aș deschide prima sticlă de prosecco, la 17:00 pe a doua, iar de la 19:00 la 22:00 aș tot lua masa de seară. Probabil aș da ortu’popii în 3 ani, dar grasă și fericită.

Nu e cazul însă, pentru că doar o viață am și mi-am propus să mă plictisesc de bătrânețe înainte de alte vieți sau alte lumi. Așadar, am dezvoltat un sistem care mă ajută deocamdată: sunt disciplinată în timpul săptămânii și o dau de gard de vineri până duminică.

Uneori însă, mai scap bunul simț alimentar din lesă și se duce pe câmpuri ca un tembel de câteva zile nu îl mai găsesc nici cu lumânarea. Așa cum s-a întâmplat m, de exemplu, în vacanța din Turcia, de unde ne-am întors la fel de grei de cap, dar mult mai grei la corp. 🙂

Când se întâmplă așa, activez opțiunea de urgență: sportul în toate formele lui: ori merg la sală, ori alerg în parc, ori fac exerciții acasă. Evident, fac jonglerii ca un adevărat magician ca să îmi ajungă timpul și pentru aceste activități, și pentru cele existente deja. Știți sigur cum e.

Am testat multe variante, ca să rezolv amiabil treaba asta cu timpul, dar mai ales pentru că sunt foarte curioasă de tot ce apare nou în domeniul ăsta.

 Ce soluție am găsit eu

Tot căutând, am dat acum câteva luni peste un tip de fitness revoluționar, care lucrează până la 95% din masa musculară, adică DE DOUĂ ORI MAI MULT decât antrenamentele convenționale. 

Cum eu sunt fan promoții din astea 2 în 1, imediat mi-am dorit să încerc.:)

Au și un concept mișto, care spune “Get the body you deserve!”. Mai în română, așa, cică să obții trupșorul pe care îl meriți. Păi nu merit eu? Așa că m-am apucat de lucru.

Cea mai bună treabă mi s-a părut în primul rând faptul că antrenorul vine acasă. Nu mai stai în trafic, nu te mai plimbi cu schimburi după tine, și nu îți trebuie cine ce spațiu pentru exercițiile astea. Living-ul casei sau al apartamentului este mai mult decât suficient.

La mine a venit Rina, și mi-a plăcut din prima. Am avut pur și simplu chimie și am simțit că o să facem echipă bună.

Mi-a făcut mai întâi o analiză corporală, adică m-a pus pe un scanner special și mi-a calculat  câtă grăsime am în corp, ce masă musculară, vârsta metabolică și tot felul de alți indici care să ne spună ce trebuie să lucrăm și cât. Apropos de asta, stau bine de tot cu vârsta metabolică, am ieșit pe la 15 ani, deci m-am căsătorit complet ilegal.:)))

Bun, după ce am rezolvat asta, m-am îmbrăcat cu un costum pe care ți-l aduc tot ei, peste care am pus echipamentul de electrostimulare. Deci nici de îmbrăcăminte specială de sală nu ai nevoie.

Cum funcționează totul, de fapt?

Antrenorul face cu tine exerciții pentru diferite părți ale corpului. În timp ce le faci, costumul trimite impulsuri electrice în mușchi, și îi face să lucreze de două ori mai mult, deși tu lucrezi doar o dată. Antrenamentul nu durează mai mult de 20 de minute, pentru că e foarte solicitant, adică înseamnă între 4 și 6 ore de exerciții obișnuite. Eu am o regulă când merg la sală: dacă am făcut febră musculară, măcar un pic, înseamnă că am lucrat bine. Dacă nu, ori am fost leneșă, ori am făcut exercițiile greșit. E, hal de febră musculară ce am făcut după antrenamentul ăsta, eu nu am mai văzut.

Am fost șocată, în condițiile în care, inițial, am luat totul în joacă. Vreau să vă spun că după prima ședință aveam abdomenul încordat ca după 100 de abdomene. Așa mi s-au aprins și luminițele: în ritmul ăsta, fac pătrățele cât clipești!

Nu mai spun că am de gând să cresc intensitatea pe fesieri până sare tabloul electric în sus, de când or face ăștia casting pentru festivalul de la Rio, sunt prima care se înscrie! 🙂

Da, asta voiam să vă zic, despre invenția asta de am dat peste ea și care sper să vă facă și vouă viața mai ușoară dacă vreți să slăbiți, să vă tonifiați, să faceți mușchi pe te-miri-unde, dar ați vrea să faceți toate astea chiar la voi în sufragerie, poate chiar în timp ce urmăriți programul preferat la tv. Sau la voi în curte, dacă aveți.

Pentru mai multe lămuriri, intrați aici: http://www.ibodyromania.ro

Aștept să îmi spuneți cum a fost experiența pentru voi, iar eu promit că pun poză cu pătrățelele imediat ce le obțin.

2 Comments
 • Balan Raluca

  Reply

  Draga Irina, te citesc de ceva vreme, dar nu ti-am scris niciodata 😉 azi mi-am luat inima in dinti sa-ti spun ca imi plac maxim articolele tale, ai un mod unic si foarte savuros de a scrie :)) Ai un simt al umorului deosebit si talent cu carul pt scris!
  Pe langa toate acestea sau mai bine spus, in primul rand, simt ca ai un suflet tanar, plin de armonie si bun-simt :)) imbratisari cu drag!

  • Irina Fodor

   Raluca, te imbratisez tare si iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! Sper sa te fac sa zambesti in continuare cand citesti articolele scrise de mine. Numai de bine sa auzim!

Leave a Comment