Reguli old school de respectat când cumperi haine pentru un nou an școlar

1 Comment

Dacă în mod obișnuit, când eram mică, mă înțelegeam bine cu mama, atunci când venea vorba să alegem haine pentru noul an de școală, se pornea prăpădul.

Atunci să te ții conflict între generații prin toate magazinele! Numai cu fundul de pământ nu mă dădeam, în rest, le făceam pe toate! Dar mama era neînduplecată!

Regula no1

În primul rând, nu îmi cumpăra haine în culori stridente. Eu puneam de obicei ochii pe câte un tricou verde fosforescent sau portocaliu ca alea de le poartă domnii de la Drumuri și Poduri. Așa mi se părea mie că o să rup gura târgului la începerea școlii. Bine, prin căpuțul meu micuț nu îmi trecea gândul că toată atenția profesorilor o să fie îndreptată asupra mea, și nu în sensul bun, iar asta avea să îmi aducă mari belele dacă mă gândeam să scot vreo copiuță de sub bancă la chimie, să zicem. Bine, nici mama nu cred că se gândea la asta, ci își dorea să nu umble copilul ei ca o discotecă ambulantă prin lume.

Asta cred că a fost prima lecție de eleganță pe care mi-a dat-o: că nuanțele blânde scot în evidență feminitatea și inocența.

La Diana, încerc să le îmbin, cumva: în timpul liber o las să umble ca o sorcovă, dacă vrea, dar la școală cautăm împreună variante prietenoase, dar discrete. Acum, trebuie să recunosc, sunt mult mai ușor de găsit chestii cool pentru cei mici.

Regula no2

Numărul doi pe “To Do List”-ul mamei era să îmi găsească materiale rezistente, din fibră naturală și plăcute la contactul cu pielea. Eu, dacă o bluză avea printul ăla la modă, sau un mesaj cu care credeam că atrag atenția vreunui băiat pe care îl plăceam, putea să fie făcută și dintr-un sac de rafie, că pe aia o voiam. Asta, recunosc, se întâmplă și în cazul Dianei și mă străduiesc cu greu să îi explic că îți e greu să mai simți vreo urmă de confort dacă tricoul te scarpină la subțioară ca o perie de sârmă. Rezolvăm cu greu, dar rezolvăm până la urmă.

 

Regula no3

După aia, hainele trebuiau să fie lejere. Aici cred că exagera un pic mămuca mea, că în unele înotam de-a dreptul. Mă punea în toate ikebanele în magazin: “Ia, ridică mâinile! Sus piciorul! Îndreaptă spatele! Privirea înainte! ” , de nu mai știai dacă mai ești într-un magazin de cartier sau ai nimerit la o sală de fitness.

Partea proastă era că nu creșteam chiar așa repede pe cât credea mama, și, când hainele începeau să îmi vină bine, erau deja distruse.😅

Recunosc, însă, că nici eu nu îi iau Dianei haine strâmte. Ea are și o grămadă de energie și e tot timpul în mișcare, așa că încerc să îi iau o mărime mai mare, dacă nu pică prea urât pe ea.

La capitolul ăsta, ei nu prea îi pasă. Dacă e o bluză cu personajul preferat, poate să îi vină și ca rochie, că tot o poartă.

Regula no4

Și ultima, dar nu cea din urmă regulă a mamei era ca prețul să fie unul decent. Mă rog, eu nu mă încadrez prea bine aici, dar încerc. Oricum, plaja de alegeri e așa de mare, că găsești până la urma o variantă bună și pentru buget.

Acum, mai avem și noi, ai casei, regulile noastre: Fodorică ține foarte tare să se simtă comod în hainele lui și să se îmbrace colorat, că îi face bine la psihic, iar eu…țin să adaug câte un articol nou la garderobă cu fiecare ocazie posibilă. Tot pentru psihic. În altă ordine de idei, recunosc că mă uit cu jind în curțile altora, de prin alte țări cu tradiție în ce privește eleganța vestimentară. Noi nu cred că suntem acolo, nu încă. Adică eu simt că mai am de învățat multe la capitolul ăsta și nici nu știu exact dacă iau deciziile bune pentru fii-mea ca să se transforme într-o domnișoară rafinată din punct de vedere vestimentar. Mă rog, nu a murit nimeni vreodată că a ieșit pe stradă în trening, dar parcă nici nu aș risca taman la ea.😂

Eu și Diana am început deja cumpărăturile pentru septembrie, că îmi place să mă organizez din timp și am și văzut că s-a pornit un val de promoții nebun care mă face să bat din picior ca Bocănilă.

Așa am dat peste campania “Back to school” de la C&A. Dacă te duci în magazinele lor și faci cumpărături până săptămâna viitoare, primești și un voucher cu reducere de 20% la următorul coș de cumpărături, valabil în perioada 2-8 septembrie, adică fix înainte de începerea școlii. V-am zis ca să știți. Au colecții noi și frumoase pentru copiii mari și mici, dar reducerea asta e valabilă pentru pentru toate colecțiile noi din magazin. Așadar, puteți să folosiți reducerea pentru voi, dacă prichindeii nu au găsit ceva pe gustul lor.

Mie mi-au plăcut tare materialele și printurile lor din colecția nouă, și, ca de obicei când mă duc cu asta mică la cumpărături, îmi pare rău că nu au și mărimea mea.😅

Diana și-a găsit mai multe ținute și acum nu știu cum să fac să nu le poarte până începe școala. Astea sunt tot reminiscențe de pe vremea mamei, că dacă ai un lucru nou, trebuie să îl porți cu o ocazie specială. Poate o să renunț totuși la regula asta.😁

1 Comments
  • Cosmina Tunsoiu

    Reply

    Apropo de haine stridente care atrag atentia.. Intr-o toamna cand incepeam scoala ii zic mamei ca dorm la o colega si ne “pregatim” impreuna pentru festivitatea de deschidere. Iau repede hainele pe ascuns si a doua zi : soc, soc! Am aparut roscovana in tot capul si imbracata toata in turquoise 😅😅

Leave a Comment