30 de sfaturi la 30 de ani pentru copilul meu

9 Comments
DSC05276

1. Iubește-te! Iubește tot ce te înconjoară. Spune “te iubesc”, când simți- nici “abracadabra”, nici “hocus-pocus” nu sunt formule cu mai multă magie decât conțin cuvintele astea două.

2. Citește. Nici nu realizezi cât de sigură vei deveni atunci când știi. Nu înțelegi acum, tu doar citește. O să înțelegi.

3. Ai încredere în oameni. O să te dezamăgească mulți, cu siguranță, dar tot așa îi vei descoperi pe cei mai reali prieteni din viața ta.

4. Deschide ochii, fii trează la tot ce se întâmplă în jurul tău. Nu rămâne pasivă și nepăsătoare. Știu că există o vorbă care spune: “Unde-s mulți, puterea crește!”, dar și aceia mulți au nevoie de un motor care să îi motiveze. Fii tu acela!

5. Spune adevărul. Sau, măcar, nu minți. Dacă e musai să o faci, alege să taci. Nimic nu chinuie mai mult oamenii noaptea decât minciuna.

6. Respectă. Ai să capeți respect. Fii tolerantă. E foarte ușor să judeci și să arunci cu pietre, dar e mai greu să repari dacă te-ai înșelat cumva.

7. Când ai ocazia, călătorește! Dă-ți timp să cunoști cu adevărat oamenii din afara granițelor țării tale! Asta o să te îmbogățească și o să îți deschidă mintea mai mult decât ai crede.Nu te caza în hoteluri de cinci stele, hotelurile de cinci stele nu au poveste.

8. Hrănește-ți imaginația! Îți place să joci roluri în fața oglinzii? Fă-o în continuare! Îți imaginezi ca lucrurile din jurul tău vorbesc? De ce nu? Fie! Totuși, dacă începi să auzi voci, mergi la un specialist!:)) Eu si taică-tu așa facem de obicei.

DSC05310

9. Fii curajoasă! Frica păzește pepenii, dar nici nu te lasă să mergi prea departe de tarla.

10. Analizează! Orice, oricât! Dă-ți timp să vezi lucrurile în profunzimea lor. Apoi, ia decizia cea mai corectă și bună pentru tine.

11. Iartă, dar nu uita chiar de tot. Poate că ăsta nu e cel mai bun sfat, dar te protejează de greșeli repetate.

12. Ai grijă de feminitatea ta. Nu lăsa nimic la voia întâmplării: păr, unghii, piele, ten. Naturalețea îngrijită îți dă încredere.

13. Fă sport. Bine, nu te băga neapărat la aruncarea cu ciocanul ori skandenberg. Alege ceva cu armonie.

14. Ascultă muzică. E cea mai frumoasă unealtă care potențează stările bune și le alină pe cele rele.

15. Testează mâncăruri. Simte gusturi intense. Educă-le. Pe gusturi, zic.

16. Îmbrățișează natura! Face lucruri minunate de la începuturile lumii! Suntem prea mici să îi înțelegem pe deplin misterele, dar nu atât de mici încât să nu o putem proteja și să nu ne putem bucura cu toată inima de ea.

17. Din când în când, testează-ți limitele! Ai putea să ai surpriza că poți mai mult decât credeai.

18. Fugi de golani, dar nu prea tare, că eu așa ți-am facut rost de taică-tu. Dacă respecți regulile de mai sus, dezarmezi și un golan.

 

19. Când o să îl alegi pe cel cu care o să îți împarți viața, alege un om care să te facă zilnic să râzi. La bătrânețe nu vă rămân prea multe de făcut, dar dacă râdeți împreună…aia e fericire. Știi, ca tati, pe care nu putem fi supărate niciodată.

20. E important să știi să le faci pe toate: o ciorbă, o prăjitură, șmotru în casă, să folosești un imbus, o șurubelniță, să asamblezi. Ulterior, nu trebuie să le faci neapărat, că poate ai noroc de un soț priceput.Dar să le știi.

21. Ai credință! Deși suntem ortodocși,am ales ca tu să urmezi o școală catolică, iar casa ta e plină de icoane de la bunica, statuete aduse de părinți din India și Thailanda cu Buddha, Shiva și Ganesha. Asta nu e erezie. Este credința binelui, care ne-a călăuzit pe toți ai tăi. Crede în bine și fă bine!

22.Dacă vrei ceva, cere! Te poți lovi cel mult de un refuz, dar măcar ai avut curaj să încerci să obții. Nu îi cere lui taică-tu să te lase la discotecă la 13 ani, totuși. Mă îndoiesc că o să se întâmple.

23. Învață să spui și “nu”. Uneori, trebuie să știi să refuzi. Cere un timp de gândire dacă ai dubii asupra răspunsului. Ascultă-ți vocea interioară, te va ghida direct către răspuns, chiar dacă acesta ar putea fi incomod pentru cei din jur.

24. Nu renunța la vacanțe, dorințe și plăceri, eu cu taică-tu am tocat bani pe care alții i-ar fi pus la saltea pentru o viață. Dar câte amintiri am câștigat…nu le poți cuantifica în bani.

25. Fii un om de succes dar nu desprinde prea mult picioarele de pe pământ.

26. Dacă ai un vis, urmează-l. Un vis devenit realitate poate fi chiar sensul vieții. Imaginează-ți că, într-o zi, o să poți să te întreții din visul tău. Practic, nu o să simți că muncești niciodată.

27. Îmbătrânește asumat. Nu te chinui să oprești timpul în loc, lasă ridurile să zâmbească pentru tine, dăruiește din experiența ta copiilor și nepoților. Ăsta e secretul nemuririi de fapt.

28. Fii tu! Dacă niciunul din sfaturile de mai sus nu ți se potrivește cu adevărat, do it your way. Eu vreau doar să te văd fericită și autentică.

Ultimele două sunt de la taică-tu. Enjoy! :)))
29. Nu pune alt alcool în gură înafară de vin. Vinul are și generează poveste.
30. Joacă la 6/49. Poate ai noroc, și îți bagi picioarele în ele de reguli. 😂

9 Comments
 • Oana

  Reply

  Extrem de faine 🤗Multumesc 👏le notez in agenda mea si chiar le voi împărtăși si fetiței mele ..atunci cand va sosi momentul ! 🙂

  • Irina Fodor

   Sper să le fie de folos copiilor noştri, mă bucur că ţi-au plăcut! :*

 • Andrada

  Reply

  Super. Imi place la maxim 😍

 • Delia Hriscu

  Reply

  Minunate sfaturi 🙂 Minunati sunteti si voi !

  • Irina Fodor

   Mulţumim din suflet!

 • Dragos

  Reply

  Sfaturi bune. Unde mai pui ca am mai invatat si eu cate ceva :)) . Dar mare atentie la 21 ! Incurci treburile fantastic de groaznic !

  • Irina Fodor

   Da, ai dreptate. Acum, că am recitit, parcă ar putea fi aduse niște modificări. Pot să scot cuvântul “erezie”, de exemplu. În rest, ce am scris corespunde realității noastre și am încercat să subliniez că nu are importanță în ce alegi să crezi, atâta timp cât, atunci când tragi linie, faci bine. Nu înseamnă că dacă alegi să crezi în zei ești un om rău, iar dacă te închini la Iisus ești unul automat bun. La asta mă refeream. Dar o să îi explic mai pe larg pe măsură ce crește.😅
   Mulțumesc, toate bune!

 • Oana

  Reply

  Buna Irina,

  De fiecare data cand scrii, ma binedispui😁😁😁.. Nu este postare la care sa nu zambesc… 😆😆😆..Sunteti o familie superba,iar fetita este geniala..

  • Irina Fodor

   Te pup cu drag, mulţumesc mult!

Leave a Comment